Over ons

Little Acorns is het Engelse onderwijsadvies en –trainingsbureau van Helen Johnson en Bianca Timman. Little Acorns is gespecialiseerd in Vroeg Vreemde Talen Onderwijs Engels (VVTO-E) in brede zin. Van de begeleiding bij de implementatie van VVTO op basisscholen, tot advies over doorlopende leerlijnen of de aansluiting van het Engelse onderwijs tussen PO en VO. Voor trainingen in didactiek, of voor Engelse bijspijkerlessen – Little Acorns levert deskundig maatwerk voor individuen of in groepsverband.

 

Helen Johnson

Helen Johnson

Helen Johnson is tweetalig opgevoed en daarmee een native speaker van zowel de (Brits) Engelse als de Nederlandse taal. Omdat zij persoonlijk kan getuigen van het gemak en plezier dat een meertalige achtergrond biedt, besloot ze zich naast haar redactionele werk als teacher trainer in te zetten voor een vroege, goede ontwikkeling van het Engels bij Nederlandse basisschoolleerlingen. Helen volgt aan de Hogeschool Utrecht de Post HBO-opleiding tot ‘Specialist VVTO-E’ en en heeft zich bekwaamd in de Cambridge University English Language Training-techniek.

Naast haar werk voor Little Acorns is Helen onder de noemer Text and the city actief als freelance (Engels- en Nederlandstalige) tekstschrijver, vertaler en taaltrainer.

Helen Johnson

Bianca Timman

Bianca Timman is een zeer enthousiaste en ambitieuze docent Engels die kan bogen op 22 jaar onderwijservaring in het Voortgezet Onderwijs. Na haar studie Engels en Nederlands aan d’Witte Leli te Amsterdam, werkte zij vanaf 1993 op een drietal scholen, waaronder sinds 2000 op het Gerrit van der Veen College.

Bianca zet haar kennis, ervaring als docent en haar visie op onderwijs graag in voor een betere overgang van het Engels onderwijs op de basisschool naar het Voortgezet Onderwijs. Tijdens het lesgeven in de brugklassen viel het Bianca op dat de mate waarin Engels in het primaire onderwijs wordt onderwezen erg verschilt per basisschool. Ze besloot onderzoek te doen naar de manieren en mogelijkheden om Engels in het primaire onderwijs en in het voortgezet onderwijs beter op elkaar te laten aansluiten – kennis die ze graag aanwendt als Little Acorns teacher trainer.

Naast haar werk voor Little Acorns en als docent Engels op het Gerrit van der Veen College geeft Bianca bijlessen Engels en Nederlands aan scholieren en volwassenen.

 

Naar contactinfo Little Acorns